Jdi na obsah Jdi na menu
 


Spalovač mostů (AKCENT, 2014)

12. 6. 2016

spalovac-mostu.jpgPovídka první: Peklo v Ráji

 Lucie je obyčejná mladá žena, která míří se svým manželem a dětmi na vysněnou dovolenou na ostrov Malta. Hned druhý den se však probudí do strašlivé noční můry - v hotelovém pokoji je sama. Její rodina bezestopy zmizela! Bez znalosti jazyka a bez jakýchkoliv prostředků se vrhá do bezhlavého pátrání po svých milovaných, aniž by věděla, že nepřátelské síly přicházejí ze světa, o jehož existenci neměla doposud ani tušení. Může být likvidace obyčejné české rodiny státním zájmem? 

Povídka druhá: Spalovač mostů

Věra si žije svůj spokojený nenápadný život - nerozeznatelný od milionu jiných. Pracuje pro muže, kterého miluje, její zaměstnání ji naplňuje, pěstuje nenáročné koníčky - úzkostlivě se straní jakéhokoliv dobrodružství. Ale záhy zjistí, že i takový život se jako lusknutím prstu dokáže změnit v boj o jeho záchranu. Věra se musí spolehnout na pomoc povolaných - je svěřena do Programu na ochranu svědků. S novou totožností a naučeným životopisem začíná žít v ústraní. Minulost se ale nikdy nadá pohřbít dostatečně hluboko. Pomůže jí ten, kdo za ní měl spálit všechny mosty?

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Kniha

Veronika19. 7. 2017 15:57

Dobrý den,
tato kniha od spisovatele, pana Hartmana, byla mou první, kterou jsem od něj četla. Velice mile mě překvapila a podle mého názoru je to kniha, kterou přečtete na " jeden nádech" - prostě musíte číst dál. Rychlý spád děje, to mám ráda ....prostě super čtení!!!
** Spokojená čtenářka vrhající se na další knihu

Můj obdiv pane Hartmane ;o)

Re: Kniha

Jan Hartman 22. 7. 2017 11:16

Děkuji, Veroniko, za milá slova. Zpětná vazba je pro autora tou největší odměnou a satisfakcí. Snad Vás nezklamu ani při čtení další knihy. Rád střídám žánry. Tak uvidíme :-)