Jdi na obsah Jdi na menu
 


Krev ve stopách (BRÁNA, 2016)

10. 8. 2016

big_krev-ve-stopach-4ue-307329.jpgMladá švýcarská novinářka Julie právě prožívá nejšťastnější období svého života. To však brzy pomine, když se ji hlava největšího státu světa rozhodne vygumovat z historie. Nic netušící Julie totiž udržuje nevědomky vztah s mužem, který je pro nového ruského prezidenta trnem v oku. Útok ruských tajných složek přežije jen náhodou, a aby obhájila svoje místo ve světě, vrhá se do nebezpečného pátrání po největším tajemství 20. století. Čím více se blíží k odhalení pravdy, tím více se smyčka kolem jejího krku utahuje a vyplouvají na povrch šokující informace bořící ty nejznámější mýty evropské historie. Napínavá kniha nás provede spletitými uličkami nejvyšší ruské politiky, ale současně také můžeme sledovat paralelní osud tajemné devatenáctileté dívky ze začátku dvacátého století.
Napínavý thriller plný nečekaných zvratů, historie a tajemství.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Kniha

Oksana12. 3. 2017 14:24

Hezky napsané, ale neveřím, že se to takhle stalo. Ale fiktivný prezident, který vládl 2008-2012 jako polozapomenutý Medvedev, vazne pobavil :-)

Smekám

Ludva14. 2. 2017 0:39

Českým autorům moc nefandím, ale vy jste Bůh, pane Hartmann. Tohle vydat v Americe, tak se topíte v prachách. Dokonalý mix fikce, historie, mystery a akce!

Krev ve stopách

Bonnie 23. 1. 2017 15:13

Pane Hartmane, Vaše kniha mě uchvátila. Úžasně chytré, vtipné a strhující čtení. Můžu se jenom zeptat, zda skutečně věříte tomu, že masakr v Jekatěrinburgu někdo přežil? Děkuji za odpověď.

Re: Krev ve stopách

Jan Hartman 26. 1. 2017 18:07

Děkuji, Bonnie, za pochvalu. Jak jsem uvedl v doslovu, nevěřil jsem, že by někdo mohl přežít, dokud se mi do rukou nedostaly některé šokující články o stínové realitě KGB. Netvrdím, že je beru doslova (sovětský vesmírný program, Smolensk), ale pokud se někdo snaží zkreslit historii docela nedávnou, tak s tou 100 let starou to potom už musí být hračka.

Re: Re: Krev ve stopách

Bonnie 27. 1. 2017 9:12

Neodpověděl jste mi :-)

Re: Re: Re: Krev ve stopách

Jan Hartman 6. 2. 2017 14:09

Zdravím Bonnie, osoba, kterou jsem v knížce označil, by opravdu přežít mohla. Ale nejsem o tom přesvědčený na 100%. Kdybych psal literaturu faktu, musel bych si dávat fakticky majzla, ale tady jsem popustil uzdu své představivosti :-)

Taková česká Braunkovka :-)

Hanička 21. 1. 2017 20:17

Pane Hartmane, byla jsem nadšená. Moje babička už méně. Podle ní by vás za to v Rusku zavřeli. To možná jo ale tady nejsme v rusku a já hltala stránku za stránkou. Ústřední trojúhelník (i s pozdější obměnou) jsem si hned zamilovala (Mika jsem milovala doslovně,přesně můj tip). Strašně moc jsem se z knížky dozvěděla o tolika věcech...no, přesně jako od Dana Brauna. Děkuji z aten zážitek.

DOPORUČUJU!!!!!!!!!!!!

Tomáš20. 1. 2017 0:45

tak to byl naprostej mazec, napínavější knížku jsem od českýho autora ještě nečet, charaktery postav sice nebyly vykreslený úplně do hloubky, ale nějak to nevadilo, do jednoho byly sympatický, skvělý dialogy, některý hlášky a repliky mě naprosto rozbíjely a to adrenalinový finále! Super!